Nieuws

Goochelaar duikt in Klimaatverandering

Geheim van Groenland Goochelaar Jan geheimGeheim van Groenland Goochelaar Jan showGeheim van Groenland Goochelaar Jan recyclen

Hardenberg – Klimaatverandering is letterlijk hot. Alle beetjes helpen, daarom maakt Goochelaar Jan een speciale voorstelling over recycling, plastic soep en keuzes maken.

In oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit keer is het thema ‘Giga Groen’. Daarom investeert Jan in een voorstelling met een heel belangrijk thema: Het is 2075, code rood voor planeet aarde. Vanuit de toekomst zoekt Koen Klimaatwetenschapper contact met kinderen van nu en vraagt of ze kli-maatje willen worden. Keuzes die kinderen nu maken hebben invloed op de toekomst. Lukt het ze om terug te gaan naar code Groen?

Met de bijbehorende lesbrief kunnen scholen en organisaties kinderen op een entertainende manier leren hoe je omgaat met deze planeet. Gooi je afval op straat of ga je zoveel mogelijk recyclen? Koop je veel goedkope spullen die kapot gaan of spaar je voor iets dat heel lang meegaat? Simpele keuzes die kinderen nu al kunnen maken maar die veel invloed hebben als ALLE kinderen dit gaan doen.

In de voorstelling wordt heel duidelijk dat kinderen over 10 tot 20 jaar de baas zijn. Dan bepalen zij hoe we omgaan met grondstoffen, afval en energie. Jong geleerd is oud gedaan! “Je lost niet alles op met geld. De enige manier om iets te veranderen is door het anders te doen. Dat vraagt van iedereen om keuzes te maken. Maar dan moet je eerst bewust worden van keuzes die jij hebt. En dat JIJ die keuzes maakt. Wacht niet tot anderen iets doen, je leeft in een samen-leving. Met dat besef begint het.”

Jan vindt dit zo belangrijk dat hij na de Kinderboekenweek de voorstelling nog veel vaker wil spelen. Daarvoor zoekt hij bedrijven die willen sponsoren zodat scholen de voorstelling gratis kunnen inzetten. Voor bedrijven is het aftrekbaar, voor scholen niet. Zelfs één voorstelling sponsoren is al geweldig, want alle kleine beetjes helpen.

De Toren - 8 juni 2022

Meer weten over sponsoring van deze voorstelling? Klik hier.

Hertog Jan van Hardenberg bij TV Oost

Hertog Jan neemt je mee op stadswandeling door historisch Hardenberg. TV Oost kwam even polshoogte nemen bij deze bijzondere stadsgids.

Hertog van Hardenberg voert je mee in een schalkse stadswandeling 2.0

Hardenberg - Jan Kosters werkt als entertainer en door Covid-19 viel zijn werk volledig weg. Wat moet je dan? Iets nieuws bedenken! Zo werd de eerste hertog van Hardenberg geboren. Vanaf 25 augustus neemt hij gasten mee op een stadswandeling 2.0

Hardenberg is een praktisch stadje met scholen en winkels, zelfs een theater met bioscoop. Maar historie? Nee... Na diverse Kidsproof-musea bezocht te hebben met zijn kinderen dacht Jan: “Hoe is Hardenberg eigenlijk ontstaan? Ik woon er wel, maar weet er niets van af.”

Zo ontdekte Jan dat er veel interessante en smeuïge verhalen zijn die ontdekt willen worden. Misschien ook wel in Hardenberg? De historie van dit stadje bleek zo interessant dat het idee ontstond voor een stadswandeling.

Maar stadswandelingen bestaan al. Het project groeide en de eerste ‘hertog van Hardenberg’ werd geboren. Deze Hertog Jan neemt je vanaf 25 augustus mee voor een historische stadswandeling 2.0. Wat dat is? 90 minuten straattheater met verbazende en verrassende Vecht-verhalen vol moord, brand en doodslag. De Harde werkelijkheid. Zo is Hardenberg aan de Vecht geworden wat ze nu is...

Benieuwd? Ga op avontuur in het avonduur. Op hertogvanhardenberg.nl vind je meer informatie en kun je een datum reserveren. I.v.m. corona is de hele stadswandeling buiten en kunnen er maximaal 25 personen mee.

Vanaf 19.30 vertrekt de Hertog van Hardenberg met zijn gevolg vanaf het Vrijheidsplantsoen (Oude Bosch 9).
 

Te gast bij OutTV met Hans Kazàn

Als speciale verrassing voor Hans Kazàn mocht ik een act doen met een ballon.

De act zelf start op 5 minuten.

Presentator Eddy Keur houdt wel een van een grap en de act kan zijn goed-keur-ing dragen.

Te gast bij TV Oost

Als Berend Botanicus te gast bij Karen Eshuis in 'Overijssel Vandaag'.

Waarom als Berend? Omdat ik als Botanicus voor de vierde keer Nederlands Kampioen Kindergoochelen werd.

Te gast bij 'Keur met peren' op OutTV met Hans Kazàn

123Magie bij 'Keur met peren' met Hans Kazàn
123Magie bij OutTV te gast bij 'Keur met peren'
Hier wordt mijn microfoon opgespeld voor de act die ik in de talkshow van Eddy Keur mag doen. Ter gelegenheid van het feit dat Hans Kazàn gast is hebben ze een goochelaar ingevlogen.

Leuk detail: Hans Kazàn is lid geweest van dezelfde goochelclub waar ik nu nog lid van ben, de Magische Kring Twente.

Deze aflevering wordt op zondag 28 mei uitgezonden om 22 uur op OutTV.

Jan rijdt Rond

10 december 2015

Het programma 'Jan rijdt Rond' van NPO1 kwam langs bij Goochelaar Jan:

"Waar heeft hij die oer-Hollandse naam toch van?"