Goochelaar duikt in Klimaatverandering

8 juni 2022 - De Toren

Hardenberg – Klimaatverandering is letterlijk hot. Alle beetjes helpen, daarom maakt Goochelaar Jan een speciale voorstelling over recycling, plastic soep en keuzes maken.

In oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit keer is het thema ‘Giga Groen’. Daarom investeert Jan in een voorstelling met een heel belangrijk thema: Het is 2075, code rood voor planeet aarde. Vanuit de toekomst zoekt Koen Klimaatwetenschapper contact met kinderen van nu en vraagt of ze kli-maatje willen worden. Keuzes die kinderen nu maken hebben invloed op de toekomst. Lukt het ze om terug te gaan naar code Groen?

Met de bijbehorende lesbrief kunnen scholen en organisaties kinderen op een entertainende manier leren hoe je omgaat met deze planeet. Gooi je afval op straat of ga je zoveel mogelijk recyclen? Koop je veel goedkope spullen die kapot gaan of spaar je voor iets dat heel lang meegaat? Simpele keuzes die kinderen nu al kunnen maken maar die veel invloed hebben als ALLE kinderen dit gaan doen.

In de voorstelling wordt heel duidelijk dat kinderen over 10 tot 20 jaar de baas zijn. Dan bepalen zij hoe we omgaan met grondstoffen, afval en energie. Jong geleerd is oud gedaan! “Je lost niet alles op met geld. De enige manier om iets te veranderen is door het anders te doen. Dat vraagt van iedereen om keuzes te maken. Maar dan moet je eerst bewust worden van keuzes die jij hebt. En dat JIJ die keuzes maakt. Wacht niet tot anderen iets doen, je leeft in een samen-leving. Met dat besef begint het.”

Jan vindt dit zo belangrijk dat hij na de Kinderboekenweek de voorstelling nog veel vaker wil spelen. Daarvoor zoekt hij bedrijven die willen sponsoren zodat scholen de voorstelling gratis kunnen inzetten. Voor bedrijven is het aftrekbaar, voor scholen niet. Zelfs één voorstelling sponsoren is al geweldig, want alle kleine beetjes helpen.

Meer weten over sponsoring van deze voorstelling? Klik hier.